" />

2 METODE simple pentru a indeparta PESTICIDELE de pe fructe si legume

france july 2010 1443

Cele mai “murdare” fructe si legume, din punct de vedere al pesticidelor, sunt considerate urmatoarele:

merele
capsunele
strugurii
telina
piersicile
spanacul
ardeii
nectarinele
castravetii
rosiile cherry
cartofii

Fructele si legumele cu cele mai putine pesticide ar fi:
avocado
porumbul dulce
ananasul
varza
mazarea
sparanghelul
mango
papaya
kiwi
vinetele
grapefruit
pepenele galben
conopida
cartofii dulci

Iata doua metode simple de a le curata de pesticide.

Otetul alb
Prima optiune este otetul alb. Se lasa fructele si legumele intr-o solutie de 90% apa si 10% otet alba, apoi se clatesc bine.
Pentru ca fructele de padure au coaja poroasa, ar putea absorbi gustul de otet, asa ca pentru acestea este indicat sa schimbi otetul cu zeama de lamaie.

Apa cu sare
Combina 98% apa si 2% sare, inmoaie fructele si legumele pentru 15 minute, apoi clateste-le cu apa rece.

Joaca-te cu noi ! legume