" />

5 PLANTE care îți redau sănătatea pulmonară – REMEDII din VECHIME

oregano on a dark wood background. tinting. selective focus

Există câteva plante care fac minuni în afecțiunile respiratorii. Cum ne menținem plămânii sănătoși și care sunt plantele care combat bolile pulmonare ne arată DoctorulZilei.ro. Vom reveni și cu alte exemple!

Podbalul. Frunzele de podbal au proprietati emoliente și expectorante, antispastice, tonice și antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza, în faza incipientă.

Cimbrul. Cimbrul este foarte puternic in lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.

Leacuri împotriva gripei, remedii vechi și noi, rețete sănătoase găsiți în volumul GHID PRACTIC DE PREVENIRE A INFECTĂRII CU COVID-19, apărut la Editura Integral, la prețul promoțional de 24,99 lei.

Citiți și Tehnici de supraviețuire în izolare pe perioada pandemiei. Dieta de 14 zile și alte sfaturi practice

 Oregano. Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală și, de asemenea, au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

Lumânărica. Lumânărica este utilizata de practicantii medicinei herbale pentru a curata excesul de mucus din plamani, pentru curatarea bronhiilor si reducerea inflamatiilor prezente pe tractul respirator.

Mierea-ursului (plămânărica). Frunzele sale conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C. Datorită acestei compoziții chimice complexe, frunzele de plămânărică sunt extrem de utile în tratarea bolilor respiratorii, deoarece ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

Alfabetul mâncării sănătoase

CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației

Multe alte informații interesante în volumele din cadrul colecției Coronavirus 2020!

Joaca-te cu noi ! legume