" />

7 curiozitati despre Valentine’s Day

valentine

Valentine’s Day a sosit si este sarbatorita la nivel international. Iata cateva informatii interesante despre aceasta zi.

Primele momente cand ziua de 14 februarie a devenit una care celebreaza dragostea se inregistreaza in secolul al XIV-lea, cand au aparut primele scrieri de dragoste. Convinsi ca 14 februarie este ziua in care pasarile se aduna, englezii incep sa trimita biletele de dragoste pe care le numesc “My Valentine”. Geoffrey Chaucer mentioneaza aceasta sarbatoare populara in scrierile sale din 1382.

Prima cutie de bomboane de ciocolata decorata pentru Ziua indragostitilor a aparut la sfarsitul anilor 1800, iar cel care a venit cu aceasta idee a fost Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, celebrul producator de ciocolata.

O alta curiozitate despre aceasta zi este din epoca medievala, cand femeile consumau alimente considerate “bizare” de Ziua indragostitilor, pentru ca, potrivit superstitiilor, le-ar fi ajutat sa-si viseze viitorul sot. De exemplu, ‘fetele din Anglia mancau in ajunul Zilei indragostitilor un ou fiert cu tot cu coaja, sperand ca astfel sa-l viseze pe cel care urma sa le devina sot

De asemenea, in fiecare an, de 14 februarie, in casa Julietei, care se afla in Verona, Italia, sunt trimise peste 1.000 de scrisori adresate Julietei Capulet, celebra eroina din opera shakespeariana.

valentine 2

De-a lungul timpului, de Ziua indragostitilor, au fost daruite o multime de cadouri impresionante. De exemplu, in 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea proprietatea regala din Chenonceau. De asemenea, in 1631, imparatul Shah Jahan a construit Taj Mahal pentru sotia sa, Mumtaz Mahal, care a murit dupa ce a dat nastere celui de-al 14-lea copil.

Totodata, Ziua indragostitilor este momentul pe care peste 220.000 de persoane il aleg in fiecare an pentru a cere in casatorie persoana iubita.

Mai mult de 50 de milioane de trandafiri sunt facuti cadou in aceasta zi speciala, in lume. Un buchet de trandafiri rosii este cel mai popular cadou de Valentine’s Day, pentru ca rosul este culoarea dragostei si simbolizeaza emotiile puternice
 

Joaca-te cu noi ! legume