" />

Adevaratul Mowgli: fetita care a crescut printre elefanti si leoparzi

tippi 6

Tippi Benjamine Okanti Degre a crescut printre animale, precum personajul lui Rudyard Kipling din „Cartea junglei”. Parintii sai, Sylvie Robert si Alain Degre, sunt fotografi de peisaje salbatice, astfel ca aventura a inceput cu nasterea lui Tippi in Namibia, continuand in tari precum Botswana, Zimbabwe si altele din Sudul Africii.

tippi 1

„Viata ei de zi cu zi insemna sa nu lase maimutele sa-i fure biberonul. Ma chema si-mi arata catre un elefant care manca dintr-un palmier si-mi spunea sa pastrez linistea, ca sa nu-l speriem. Avea toata libertatea din lume”, isi aminteste Sylvie, mama fetei.

tippi 7

 „Este ca si cum era copilul cu cel mai mare teren de joaca. Locuiam intr-un cort amplasat in salbaticie, dar se trezea mereu mangaiata de razele soarelui, cu parintii ei alaturi de ea. A fost foarte norocoasa ca a apucat sa vada toate lucrurile acestea”, a adaugat mama tinerei care are astazi 23 de ani.

tippi 4

„Comunica atat de usor si natural cu animalele. Le vorbea cu ochii si inima ei de copil. Nu avea frica”, isi aminteste Sylvie, Poate ca asa, inocenta de 6 ani, „tanara” Mowgli, s-a imprietenit la catarama cu unul dintre gigantii junglei, elefantul Abu. „Nu-si dadea seama de diferenta de dimensiuni dintre ea si Abu. Ii vorbea lui asa cum imi vorbea si mie. «I se spunea fetita care vorbeste cu animelele»”, scrie in cartea lui Tippi. In afara de doua muscaturi de suricata si o paruiala de la Cindy, babuinul, fetita junglei nu a patit niciodata nimic, cu toate ca a facut poze si cu lei.

tippi 3

tippi 2

tippi 5

tippi 8

Joaca-te cu noi ! legume