" />

ARDEI umpluți de POST

a-

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Reţete vechi româneşti reinventate

Alfabetul mâncării sănătoase

ARDEI UMPLUȚI DE POST

Ingrediente:

7 ardei graşi  2 morcovi 2 cepe 150 gr orez 3 roşii boia de ardei dulce piper, sare 50 ml ulei 1 lingură făină pătrunjel

Preparare: Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade. Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de condimente şi se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final, dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi împreună cu sos.

Următoarea rețetă nu e de post … dar tot de la o mânăstire este culeasă! Pentru zilele de frupt!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

ARDEI UMPLUȚI CU URDĂ ȘI MĂRAR

Ingrediente:

2 ardei grași 8 linguri urdă 1 legătură de mărar verde sare piper

Preparare: Taie capacul ardeilor, curăță-i bine de semințe și spală-i.

Lasă-i să se usuce iar, între timp, prepară umplutura.

Amestecă urda cu mărarul și asezonează totul cu sare și piper, după gust.

Umple ardeii și servește-i imediat.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume