" />

BACLAVALE – rețeta minunilor orientale

a

Istoria necunoscută a Dobrogei… cu componenta culinară

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

 Confesiunile unui bucătar fericit

Rețete vechi  în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICI

Baclavalele au un secret știut numai de bătrânele și destoinicile tătăroaice: ori se toarnă siropul rece peste baclavaua fierbinte, ori siropul fierbinte peste baclavaua rece.

Ingredientele sunt: 1 kilogram faină, 4 ouă, 200 grame iaurt, 12 linguri ulei, 200 grame smântână, 2 linguri oţet, 200 grame nuci tocate.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Mod de preparare: Se face un aluat moale care se lasă să se odihnească. Se fac gogoloaie mai mari decât o nucă şi se întind cu vergeaua subţire ca o foiţă de ţigară. Se pun foile două câte două, se împachetează şi se taie în triunghi. Între ele, se adaugă nucile fărămiţate cu fundul sticlei. După ce se umple tava, se toarnă peste ele 300 ml ulei de măsline. Câtă vreme se coace la cuptor, cam 40 minute pline, se pregăteşte siropul: 1 kilogram zahăr, 1 litru apă, 2 lămâi, 1 pacheţel zahăr vanilat și apă de trandafiri. Se fierbe apa cu zahărul până se îngroaşă, se adaugă zeama de lămâie şi zahărul vanilat și apa de trandafiri. Siropul se toarnă peste baclavalele scoase din cuptor, ne învață una dintre ultimele cunoscătoare ale acestor taine, Leila Kerim, fata lui Ghiulșen și nepoata lui Naile…

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume