" />

BATOANE crocante din mămăligă

polenta

Retete la gratar „altfel”

Reţete vechi româneşti reinventate

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Terapia culinară cu bere

Ai nevoie de:

    1/2 ceasca ulei de masline
    2 1/2 ceasca apa
    3/4 ceasca malai grisat
    1/4 ceasca busuioc tocat
    1/2 ceasca parmezan ras
    1 praf sare
    1 praf piper

Ce trebuie sa faci:

Incinge apa intr-un vas mediu si fa o mamaliga potrivita, cu un strop de ulei de masline si un praf de sare.

Dupa circa 3 minute de fiert, da vasul deoparte. Adauga busuiocul, parmezanul ras, sare si piper dupa gust.

Unge o tava intinsa cu ulei si tapeteaza cu hartie de copt. Toarna mamaliga pe hartia de copt si lasa sa se raceasca complet. Acopera mamaliga cu o folie alimentara si da la frigider pentru circa 2 ore.

Taie mamaliga aromata in 8 felii egale si stropeste sau unge-le cu ulei de masline. Prajeste fiecare felie circa 5 minute pe fiecare parte pe un gratar sau grill.

Taie mamaliga in forma de cartofi pai, dupa preferinte si da la cuptor, pe hartie de copt, circa 20 de minute, pana devin crocanti.

Serveste batoanele din mamaliga cu sos de rosii, mujdei, sos de iaurt, guacamole, sau alte combinatii, dupa gust.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume