" />

BEBELUȘI în PIJAMALE – rețetă surpriză!

a--

 Retete la gratar „altfel”

Am făcut de multe ori această rețetă la show-urile mele culinare live și întotdeauna a avut succes!

Ingrediente:

banane verzi (ideal, banane mici, Plaintain, soiul pentru gătit; uneori, le-am găsit chiar la hypermarket!)

fâșii subțiri de bacon

gem de fructe

condimentele și mirodeniile favorite, inclusiv chili sau boia iute în proporție minoritară

vin roșu

Rețete asemănătoare găsiți în cărțile din Colecția BUCĂTĂRESCU:

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Rețete vechi românești în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICIwww.eintegral.ro

Mod de preparare:

Bananele verzi se curăță de coajă, se înfășoară în bacon și se pun pe grătarul încins aranjate pe o tavă pe care am aranjat hârtie pentru gătit și am acoperit-o cu folie de aluminiu.

Separat, într-o tigaie adâncă sau o cratiță în care se amestecă tot timpul, se face, la foc mediu spre mic, o reducție din dulceață sau gem cu vin și condimente. Când compoziția din cratiță scade la o treime din nivelul inițial, reducția poate fi folosită, picurând-o peste bananele, scoase din tavă, pe care baconul s-a rumenit ațâțător.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Joaca-te cu noi ! legume