" />

BEZELE vanilate cu apă de trandafiri

bezele

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Ai nevoie de:

230 grame zahar
40 ml sirop agave
14 grame gelatina pudra
3 albusuri
4 linguri mari apa de trandafiri
4 linguri zahar pudra cu amidon

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Ce trebuie sa faci:
Prima data trebuie sa tapetezi o forma de 10x10cm cu hartie pergament. Apoi, pune gelatina intr-un bol cu apa rece la hidratat. Combina siropul de agave, zaharul si 90ml apa intr-o tigaie. Adu la punctul de fierbere la foc mediu, amesteca bine pana cand zaharul s-a dizolvat si lasa sa bulbuceasca pentru 10 minute apoi ia vasul de pe foc.
 
Stoarce cat mai bine foile de gelatina si adauga-le la sirop, amesteca bine pana se dizolva complet. Acopera si pastreaza cald siropul. Mixeaza albusurile pana cand sunt ferme, adauga apa de trandafiri mixand in continuare si siropul cald in fir subsire. Mixeaza in continuare pana cand temperatura amestecului ajunge la temperatura camerei.
 
Transfera amestecul in vasul pregatit, acopera-l cu alta foaie de copt, fara sa apesi, si lasa undeva la loc racoros pentru 24 de ore. Dupa cele 24 de ore, amesteca zaharul pudra cu amidonul, asta daca zaharul pudra nu are deja amidon incorporat. Ridica hartia pergament de deasupra si transfera bezelele pe o suprafasa in care sa le tai in patrate, cu un cusit pe care il inmoi mereu in apa fierbinte.
 
Cu ajutorul mainilor ia-le usor si tavaleste-le prin zaharul pudra, vor avea tendinta sa se lipeasca, dupa care asaza-le pe o farfurie si lasa-le sa se usuce pentru 2-3 ore.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Rețete vechi românești în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICIwww.eintegral.ro

Joaca-te cu noi ! legume