" />

Blid de DOVLEAC cu CEAPĂ caramelizată și USTUROI copt

a-

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Cartea de bucate de Post

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Alfabetul mâncării sănătoase

Ingrediente:

– 2 căpățâni de usturoi

– 3 linguri ulei

– 2 cepe, tăiate în jumătăți și tocate în felii subțiri

– 4 conserve de fasole albă gata fiartă, scursă bine de zeamă

– 1 dovleac cam de 1 kilogram, decojit, curățat de semințe și tocat în cubulețe cam de 1-2 centimetri

– 1 ceașcă supă de legume (poate fi și din cubulețe)

– 1/2 linguriță cimbru

– sare și piper după gust

– 1 cană de pesmet proaspăt

– ¼ cană de brânză feta

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la foc mediu.

Tăiați usturoiul în jumătăți pe lățime și înfășurați jumătățile obținute in folie de aluminiu. Coaceți la cuptor până se înmoaie, circa 45 minute. Lăsați să se răcească și, apoi, stoarceți-l într-un castron și aruncați cojile.

Într-un vas de fontă – preferabil –  prăjiți ceapa în 2 linguri de ulei. Dați focul mic și continuați să amestecați până când ceapa se caramelizează, circa 25-30 minute. Dacă e nevoie, mai adăugați câte o lingură de apă pentru a nu se arde ceapa. Adăugați fasolea, dovleacul, supa, cimbrul, sarea, piperul și usturoiul.

Acoperiți și lăsați pe foc mic până când se coace dovleacul, circa 1 oră. Într-un castron, amestecați pesmetul, brânza și cealaltă lingură de ulei, apoi turnați-l peste „cassoulet”. Lăsați să se coacă până când pesmetul capată o culoare aurie, de pâine prăjită (circa 10-15 minute). Alternativ, amestecul de brânză și pesmet se poate pune în farfurii și, apoi, se poate turna supa peste el.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume