" />

BORȘ moldovenesc cu FASOLE

a--

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Poveștile neștiute ale târgurilor moldovenești de dincolo și dincoace de Prut

Ingrediente: 0,4 kg carne de porc cu os, 1 kg varza murata, 4 cartofi, 1 ceapa,1-2 morcovi, 2 sfecle, 200 g fasole fiarta, 2 linguri de untura, 2 linguri de ulei, 2 linguri de bulion,100 ml smantana, verdeata, sare, piper, foi de dafin.

Preparare: La fel ca la celelalte borsuri, carnea curatata si taiata bucati mici se pune la fiert la foc potolit, curatand-o de spuma de cate ori este nevoie. Cand carnea e aproape fiarta, se pun cartofii curatati si taiati cubulete. Ceapa se caleste in 2 linguri de ulei, se adauga apoi morcovul si sfecla rase si se calesc, in continuare, toate la un loc cu bulionul si cu varza murata tocata marunt. Apoi, se amesteca prajeala cu carnea si cu cartofii aproape fierti. Se adauga si fasolea, apoi se lasa la foc mic inca 15-20 minute. Se pun foile de dafin, sare si piper dupa gust, iar la sfarsit se pune verdeata proaspata, imediat dupa ce oala a fost luata de pe foc. Se serveste cu putina smantana, fara ca acest ultim element sa fie neaparat obligatoriu. Un ardei iute, verde sau rosu, murat sau proaspat, nu ar strica, insa, niciodata!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Poveste: Un pic de culoare si aroma poate da boiaua de ardei, mai ales in asociere cu cateva fasiute stravezii de piept de porc gras parpalit usor. Picanteria mai poate fi sustinuta cu ardei rosii, kapia sau gogosari, murati, inmuiati sau nu in smantana ori in ulei.

Bauturi: De recomandat, faimosul Pinot Noir de Purcari din Moldova, un vin sec perfect echilibrat, catifelat, cu gust bogat si armonios, avand nuante fructate foarte fine.

Joaca-te cu noi ! legume