" />

Ce LICHID trebuie sa bem pentru a preveni CORONAVIRUSUL!

apa

Mulți se întreabă dacă nu cumva în această perioadă ar fi bine să evite să mai consume apă de la robinet, din rețeaua publică de distribuție. Temerile nu sunt, totuși, întemeiate.
A spus-o Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului „Matei Balș”. Renumitul profesor îi îndeamnă pe români să bea apă de la robinet fiindcă are clor și în felul acesta mor mai repede bacteriile.
Altfel, Adrian Streinu Cercel ne reamintește că principala „armă” de luptă împotriva noului coronavirus rămâne igiena – să ne spălăm cât mai des și cât mai bine pe mâini cu apă și săpun!
 Alfabetul mâncării sănătoase
Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii
Confesiunile unui bucătar fericit
Pe de altă parte, profesorul Cercel a stârnit o adevărată controversă cu afirmația că „alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic”. Renumitul medic este de părere că„spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus”. Declarațiile lui Streinu Cercel au fost contrazise de numeroși medici epidemiologi, care s-au arătat șocați de părerea șefului de la „Matei Balș”.
 Cartea de bucate de Post;
 Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;
Tot Adrian Streinu-Cercel a demontat și mitul conform căruia consumul de vitamina C combate coronavirusul de tip nou.
CORONAVIRUSUL între adevărul științific și teorii ale conspirației
„Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Joaca-te cu noi ! legume