" />

Ce mananca la micul dejun copiii din lumea intreaga?

istanbul

Daca in Statele Unite ale Americii este ceva obisnuit ca un copil sa consume cereale dulci cu lapte sau crema de ciocolata pe paine, acest lucru va fi privit foarte ciudat de catre o familie din Japonia de exemplu care consuma orez si boabe de soia fermentate la prima masa a zilei.

Un fotoreportaj realizat de Hannah Whitaker pentru publicatia The New York Times arata ce obisnuiesc sa consume la micul dejun copiii din cateva tari. Alegeri sunt atat de diverse si unele dintre ele pot sa ni se para ciudate.

paris

Nathanaël Witschi Picard, 6 ani, Paris
Atunci cand sta la tatal sau, Nathanaël mananca in fiecare dimineata acelasi mic dejun. Un kiwi, bagheta cu unt si gem de mure de casa, cereale cu lapte si suc de portocale proaspat facut. Tatal sau Cédric il lasa sa manance doar in weekend-uri croissant, ciocolata calda si clatite.
tokio

Saki Suzuki, 2 ani, Tokio
Obisnuieste sa manance boabe de soia fermentate de la varsta de 7 luni. Acest fel de mancare care are un miros intepator, alaturi de orezul alb, supa miso, dovleacul inabusit in sos de soia, castravetii murati, somonul la gratar si omleta constituie un mic dejun traditional al japonezilor, scrie publicatia The New York Times.

istanbul

Doga Gunce Gursoy, 8 ani, Istanbul
in special la micul dejun din weekend, Doga are o multime de optiuni: paine prajita cu miere si lapte, masline verzi si negre, ochiuri cu carnaciori picanti, unt, oua fierte, sirop gros de struguri cu pasta de susan (tahina), branzeturi de oaie, capra si vaca, paine si produse de patiserie, legume proaspete, pasta de ardei copti, halva, suc de portocale. Astfel ca fiecare membru mananca ceea ce ii face pofta.

malawi

Emily Kathumba, 7 ani, Malawi
Micul dejun este compus din budinca de malai phala cu soia si faina de nuci sau chiftelute din malai, ceapa, usturoi si ardei iute alaturi de cartofi dulci si dovleac fierte. La acestea se adauga un suc de culoare rosie, obtinut din flori de hibiscus si zahar, iar in unele dimineti Emily bea ceai negru, o bautura frecvent consumata de copiii din aceasta zona.

islanda

Birta Gudrun Brynjarsdottir, 3 ani si jumatate, Islanda
Terciul de ovaz este un mic dejun de baza in Islanda. Fulgii de ovaz sunt fierti in apa sau lapte si sunt adesea serviti cu zahar brun, sirop de artar, unt, fructe sau lapte batut. Pe langa acest mic dejun consistent si echilibrat, Birta mai bea in fiecare dimineata cate o inghititura de ulei din ficat de cod pentru vitamina D, deoarece soarele isi face rareori aparitia la ei.  

amsterdam

Viv Bourdrez, 5 ani, Amsterdam
Micul dejun al olandezilor este compus dintr-un pahar cu lapte si o felie de paine cu unt nesarat si fulgi de ciocolata din abundenta.

brazilia

Aricia Domenica Ferreira, 4 ani si Hakim Jorge Ferreira Gomes, 2 ani, Brazilia
Este un obicei frecvent ca parintii sa le dea copiilor la micul dejun lapte cu cateva linguri de cafea, datorita antioxidantilor si vitaminelor din continutul acestei licori magice. Medicii pediatri recomanda adesea cafeaua consumata cu moderatie. Alaturi de cafeaua sau cacaua cu lapte, copiii mananca la micul dejun paine cu unt sau sandvisuri cu sunca si branza.

Joaca-te cu noi ! legume