" />

Ce prajitura sa-i lasi sub brad lui Mos Craciun – reteta

prajitura

Care este mancarea favorita a lui Mos Craciun? De ce este atat de gras Mosu’? Tine vreodata dieta? Si ce nu ar manca niciodata? Cea mai indragita si mai mediatizata vedeta din aceasta perioada, Mos Craciun, raspunde la toate aceste intrebari si, mai mult, ne dezvaluie una dintre retetele lui preferata.

In ajun de Craciun, multi copii se intreaba ce gustare delicioasa sa-i lase Mosului, sub brad, pentru noaptea in care vine cu sacul plin de cadouri. In primul rand, trebuie sa stiti ca Mos Craciun nu este mofturos deloc. Asa ca, daca ii lasati doar cateva dintre cele de mai jos, il faceti fericit: niste bombonele mentolate, in cazul in care i se face rau de inaltime pe sanie, fursecuri sau biscuiti alaturi de un pahar de limonada sau lapte, o cana de cacao fierbinte cu scortisoara si un pic de rom – pentru a-i tine de cald in noptile geroase – banuti de ciocolata ori o placinta cu carne si o bere. Rugamintea Mosului este sa nu-i uitati pe reni, care se dau in vant dupa mere rosii, salata verde si morcovi.
Mos Craciun crede ca cea mai buna mancare din lume este budinca de Craciun, preparata, evident, de doamna Mos Craciun, insa a carei reteta este secreta. Pe de alta parte, Mosu’ n-ar manca, nici in ruptul capului, hamburgeri sau carnati din carne de ren. Cat priveste silueta lui generoasa, Mos Craciun marturiseste ca, din cand in cand, mai renunta la dulciuri pentru ca, in cel mai important moment al anului, sa nu aiba nicio problema cu decolarea saniei.

prajitura

Prajitura cu ciocolata alba si visine

Ai nevoie de: 1/2 cana unt
 1 pachet ciocolata alba
 2 oua
 1/2 cana zahar
 1/2 lingurita extract de migdale
 1 cana faina
 sare
 1/2 cana visine din compot sau visinata
 1/2 cana fulgi de cocos
 1/2 migdale maruntite

Mod de preparare: In untul topit pe foc, puneti jumatate din cantitatea de ciocolata. Separat, bateti bine ouale cu mixerul si, treptat, presarati zaharul. Adaugati ciocolata topita in unt, esenta de migdale, faina si sarea. Jumatate din compozitie se pune la cuptor, la 160 de grade, pentru 20 de minute. Visinele se raspandesc peste compozitia coapta partial. Restul de aluat, in care se adauga fulgii de cocos si ciocolata ramasa, se toarna peste visine, iar deasupra se presara migdalele. Totul se mai lasa la cuptor 25 de minute. Daca este pentru Mos Craciun, se serveste alaturi de un pahar de lapte.

Joaca-te cu noi ! legume