" />

Cea mai bună DULCEAȚĂ de cireșe albe

dulceata

Știți cireșele acelea alb-gălbui, cu un gust insinuant dulce-amărui? Ele dau una dintre cele mai rafinate dulcețici de sezon.

Reţete vechi româneşti reinventate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

Ai nevoie de:

1 kg de cirese fara samburi
1 kg de zahar
o lamaie
vanilie

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

 Ce trebuie sa faci:

Se pun la fiert zaharul cu zeama lasata de cirese, dupa ce s-au scos samburii, zeama de lamaie si un pahar de apa.
Cand incepe sa se lege compozitia, peste aproximativ 10 minute, se adauga: ciresele, coaja rasa de la lamaie, bucati de vanilie si se mai fierbe inca 30 de minute la foc mediu spre tare, pana cand observi ca se leaga compozitia.
Din cauza zaharului, va aparea o spuma in timpul fierberii. Aceasta se indeparteaza cu grija, pe masura ce se formeaza.
Se ia oala de pe foc si se pune dulceata rezultata in borcane incalzite, se lasa sa se raceasca, iar apoi se sigileaza borcanele.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

 

Joaca-te cu noi ! legume