" />

Cea mai buna reteta de mici

mici

Ai nevoie de:
    1 kg ceafa de vitel (manzat)
    500 grame ceafa de porc
    200 grame pulpa de miel
    1 lingurita sare
    1 capatana usturoi
    o jumatate de legatura de cimbru
    condimente, dupa gust: rozmarin, chimen, piper
    o jumatate lingurita bicarbonat
    un miez de paine, cat o lamaie

Ce trebuie sa faci:
Carnea se da prin masina de tocat (ea poate fi trecuta chiar si de doua ori, dupa preferinte), dupa care painea se umezeste si se amesteca, apoi, cu usturoiul tocat marunt. Painea se adauga compozitiei. Ulterior, se framanta amestecul, în timp ce se adauga condimentele si bicarbonatul, pana se va obtine o pasta. Aceasta va trebui sa stea la rece între 20 si 30 de minute.
Apoi, micii se formeaza cu mainile umezite si se frig pe gratarul incins (nu în tigaia cu ulei!).

Joaca-te cu noi ! legume