" />

CEAPA umplută, un deliciu de demult!

a-

Un vechi deliciu bănățean este ceapa umplută. „Ceapa, mare și frumoasă, se curăță și se fierbe întreagă la foc scund. După ce se răcește, i se scoate miezul privind atent cu ochii tot atât de mari cât cepele și se face un amestec din nuci pisate, pâine înmuiată în lapte, măsline tocate, sare, piper, miezul cepelor mărunțit și pătrunjel tăiat, foarte mic, la cuțit. Se umplu cepele cu acest pastetă și se așază într-o tavă unsă punându-se peste ele un sos din făină rumenită în ulei, stinsă cu bulion de roșii, vin alb și zahăr. Bănățeanca bagă tava la cuptor cam un sfert de ceas după care o scoate și-o aduce la masă garnisită cu smântână.”

Banatul secret…

Reţete vechi româneşti reinventate

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Terapia culinară cu bere

Joaca-te cu noi ! legume