" />

Cele mai fragede CORNULEȚE – rețeta simplă

a-

Rețete de Paște reinterpretate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Ingrediente:

Aluat – 250 gr margarina, 200 gr zahar, 250 ml apa minerala, 700 gr faina, 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt, 20 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura – 250 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, 1/2 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1 lamaie; decor – zahar pudra vanilat

Mod de preparare:

Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se asaaza pe baie de abur. Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cam 3 minute. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam bine.  Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen. Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 minute.

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Separat, intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura. Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 grade, 20 – 25 minute, pana devin aurii la baza.  Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume