" />

CHEC pufos – cea mai simplă și rapidă rețetă!

a-

Când intri în criză de timp cu pregătirile pentru o masă festivă și nu ai încă un „dulce” gata, poți încerca această rețetăde CHEC PUFOS SIMPLU!

Ingrediente:

6 ouă mari

1 cană și jumătate de zahăr

2 căni de făină

1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

2 pliculețe zahăr vanilat

esență de rom

2 linguri cacao

6 linguri apă rece

10 linguri ulei

3-4 linguri smântână

Mod de preparare: Se freacă spumă o cana de zahăr cu gălbenușurile până devin ca o cremă, se adaugă pe rând zaharul vanilat, esența de rom, lingurile de apă rece, lingurile de ulei și se amestecă bine, se pun praful de copt stins cu lămâie, cele două căni cu făină și se amestecă, se adaugă și lingurile de smântână. Albușurile se bat spumă tare împreună cu trei sferturi de cană de zahăr. După aceea, se incorporeaza foarte ușor compoziției cu gălbenușuri. Se toarnă totul în 3 tăvi de chec (sau 2 mari de cozonac) unse cu margarină și tapetate cu făină. Se oprește puțin din compoziția rezultată și se amestecă cu cele 2 linguri de cacao. Se toarnă pe deasupra în strat subțire și se fac cercuri cu furculița. Tăvile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul încins în prealabil. Se țin la 170 de grade Celsius cam 35-40 de minute. După ce s-au copt, s-au scos din tăvi și s-au răcit puțin, se presară cu zahăr pudră.

Multe alte retete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Joaca-te cu noi ! legume