" />

CHIFTELUȚE de porc cu susan

a-

Ingrediente:

1,5 kg fleică de porc împănată

2 căpățâni de usturoi

4 cepe albe de mărime potrivită

4 ouă de găină, de gâscă ori de curcă ori de rață

2 legături zdravene de mărar

2 legături tot atât de groase de pătrunjel

făină albă

o jumătate de pâine înmuiată în lapte călduț (200-300 ml)

ulei de măsline cam 300 ml

sare

piper

coriandru „după ochi”

300 grame susan

Mod de preparare: Se toacă carnea împreună cu ceapa, se pune pâinea la înmuiat în lapte, apoi se stoarce și se amestecă cu tocătura. Se frământă bine carnea adăugându-se ouăle, sarea, piperul, coriandru, verdeața tocată mărunt, mărunt și usturoiul pisat. După ce s-a învârtit și răsucit tocătura, în mână se rotunjesc chiftelele de forma nucilor mai măricele. Se tăvălesc prin susan și se prăjesc într-un ceaun cu uleiul încins până se rumenesc de culoarea castanelor coapte.

Multe alte retete inedite în cartea lui Dan-Silviu Boerescu „Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun” din colecția Bucătărescu, editată de Integral , disponibilă la prețul promoțional de 17 lei. Mai multe cărți din colecție disponibile pe www.eintegral.ro.

Joaca-te cu noi ! legume