Rețete de suflet. Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești
Reţete vechi româneşti reinventate
Ingrediente
1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
1 lingura zahar
50 ml ulei
1 lingura zahar vanilat
1 praf de sare
Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!
Pachetul conține cărțile
2. Tainica inimă a Bucureștilor
3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron făina cu zaharul vanilat si sarea, apoi se adauga apa minerala si uleiul si se ameste incet cu telul. Daca iese prea groasa compozitia se mai adauga apa minerala, daca este prea subtire se mai pune putina faina.
Se toarna apoi clatitele intr-o tigaie speciala, bine incinsa, si se coc pe ambele parti. Se umplu cu fructe sau gem. Sau cu bostan copt!