" />

Cum colorezi ouale de Paste natural, fara vopsea

Easter Eggs

Pastele nu are nicio semnificatie fara ouale vopsite in rosu sau alte culori vii.

Pentru a obtine pigmentii necesari fiecarei culori e nevoie de legume pe care le ai chiar in bucataria ta. Exista o metoda naturala in totalitate, astfel ouale vor avea nuante vii si fara toxine.

1. Galben – Se fierb 5 morcovi impreuna cu o lingura de praf de curcuma, o lingura de sare si 2 linguri de otet.

2. Turcoaz – O jumatate de varza rosie se fierbe in apa impreuna cu o lingura de sare si 2 linguri de otet.

3. Violet – 500g de afine proaspete se fierb in apa impreuna cu o lingura de sare si 2 linguri de otet.

4. Rosu aramiu – Doua jumatati de sfecla rosie se fierb in apa impreuna cu o lingura de sare si 2 linguri de otet.

5. Portocaliu – Foile uscate de la 4-5 cepe se fierb impreuna cu o lingura de sare si 2 linguri de otet.

Toate ingredientele potrivite pentru fiecare culoare se fierb circa 30 minute dupa care punem ouale la vopsit pana cand pigmentii le vor colora coaja.

Joaca-te cu noi ! legume