" />

Cum faci o ORHIDEE să înflorească tot anul

orhidee albastra

Exista zeci de mii de specii diferite de orhidee. E bine sa le alegi pe cele care se întretin cel mai usor si care se adapteaza conditiilor de la bloc: o temperatura fara mai diferente zi-noapte, o umezeala moderata si o luminozitatea medie. Cele mai potrivite sunt orhideele Phalaenopsis (orihdeea fluture), care au o perioada lunga de înflorire (cateva luni pe an) si reînfloresc usor.

Orhideea are nevoie de mult aer. Ideal este un loc relativ umed (cum ar fi baia, daca are fereastra), cu destula lumina, dar nu cu soare direct.  O mai poti pune pe balcon daca nu este direct expus la soare si temperatura nu scade sub 8 grade. Temperatura ideala este cuprinsa între 17 si 23 de grade.

Nu astepta ca solul (alcatuit din scoarta) sa se usuce. Dar nici nu uda prea mult planta: o data pe saptamana e suficient. Daca exagerezi pot aparea alge sau ciuperci pe radacini. E preferabil ca apa folosita sa fie de ploaie sau necalcaroasa (plata). Scufunda planta complet în apa, las-o cateva minute si apoi scurge-o.

Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”

Rețete de Paște reinterpretate

Alfabetul mâncării sănătoase

Nu pune orhideea în pamant sau turba. Radacinile orhideei au nevoie sa fie aerate si puse într-un compost special, alcatuit din polistiren si coaja de pin. Îl gasesti gata facut în magazinele de specialitate. În privinta îngrasamantului (si el special), nu exagera: o data la cateva luni e suficient!

Orhideele iubesc taninii. Adauga în solul lor un dop de la sticla de vin rosu (îmbibat), decupat în bucati mici.

Joaca-te cu noi ! legume