" />

Cum poți crește planta de RODIE pe balcon / Rețeta de SOS de rodie+ SALATA de feta cu rodie + ÎNGHEȚATĂ cu rodie

rodie

Un fruct minunat și sănătos! Și o „garnitură” de efect la torturi, prăjituri și salate! De asemenea, ingredient de efect pentru sosuri, smoothies sau, chiar, înghețate!

Cartea dietelor urmate de vedete, de la Angelina Jolie și Monica Bellucci și Adele și Kim Kardashian: Amazing Diets of Amazing Celebrities + A Beginner’s Guide to Healthy Food

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Retete la gratar „altfel”

Iată cum să creşti propria rodie dintr-un sâmbure:

1. Pune la uscat sâmburii de la o rodie timp de 24 de ore.

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

OFERTĂ!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

2. Pune sâmburii în apă, la temperatura de 20-22 de grade, timp de două zile. Nu uita că apa trebuie schimbată la fiecare 12 ore.
3. Fă un amestec de turbă şi nisip în proporţie de 1:1 şi aşază-l într-un ghiveci.
4. Umezeşte solul obţinut şi plantează sâmburii la adâncimea de 2 centimetri.
5. Acoperă ghiveciul cu o peliculă pentru a crea efectul de seră, pe care o vei scoate zilnic doar pentru câteva minute.
6. Planta trebuie alimentată zilnic cu suficientă apă şi lumină.
7. Primii germeni vor apărea după o săptămână. După ce apar primele frunze, mută planta într-un ghiveci mai mare, cu sol universal.
8. Florile de rodie vor apărea peste nouă luni, iar după alte trei luni va da primele roade.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Salata de feta cu rodie

Ingrediente:

  • ½ cana de nuci pecan/macadamia
  • ¼ cana de zahar brun
  • 1 punga mix de salata
  • 1 rodie curatata
  • ¼ ceapa rosie maruntita
  • 200 g de branza feta maruntita

Pentru dressing:

  • 1 lingurita de mustar de Dijon
  • 3 linguri de otet din vin
  • 3 linguri de ulei de masline
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare: Pune zaharul intr-o craticioara, apoi caramelizeaza nucile Pecan in acesta, la foc mic. Scoate apoi nucile pe o farfurie acoperita cu hartie de copt. Dupa ce se racesc, marunteste-le. Pune mixul de salata intr-un bol, adauga semintele de rodie, ceapa rosie, branza feta si nuca maruntita. Prepara dressingul amestecand mustarul, otetul, uleiul de masline, zeama si coaja de lamaie, dar si sarea si piperul intr-un bol mic. Toarna dressingul peste salata si serveste imediat.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Sos de rodie cu ghimbir

Ingrediente:

  • 2 cani de suc de rodie prospat stors
  • ¼ cana de zahar brun/ de cocos
  • ¼ cana de otet de mere
  • 1 1/2 lingura de ghimbir ras fin
  • ¼ lingurita de piper negru macinat
  • 2 linguri de boabe de rodie

Mod de preparare: Pune intr-o cratita suc de rodie, zahar, otet de mere, ghimbir si piper negru si lasa-le sa fiarba, apoi lasa focul mic si acopera cu un capac. Dupa 10 minute, adauga semintele de rodie, opreste focul si serveste sosul cald, alaturi de carne de pui sau fructe de mare.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Inghetata cu rodie

Ingrediente:

  • 1 ½ cana de suc de rodie
  • 2 cani de frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • ¾ cana de zahar brun
  • ½ lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele, pune-le intr-o cratita si fierbe la foc mic. Amesteca din cand in cand, pana cand se incalzeste. Opreste focul inainte sa dea in clocot, apoi lasa amestecul sa se raceasca. Dupa aceea, toarna crema obtinuta intr-un recipient pe care il vei baga la congelator. Dupa 12 ore, scoate crema inghetata si pune-o in blender, apoi porneste-l. Transfera apoi inghetata obtinuta inapoi in recipient si mai las-o la congelator inca 12 ore.

Joaca-te cu noi ! legume