" />

Cum sa faci cartofi prajiti sanatosi

cartofi

Ai nevoie de:

– 5-6 cartofi mari, rosii
– 2-3 linguri de ulei, preferabil de nuca de cocos
– 2-3 linguri pesmet
– sare si condimente dupa gust.

Cartea de bucate de Post

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Alfabetul mâncării sănătoase

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Ce trebuie sa faci:

Se pune apa cu sare la fiert. Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase si se pun in apa care fierbe. Se tin aproximativ 10 minute. Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti, dar sa ramana tari. Dupa 10 minute se scot cartofii intr-un castron, se stropesc cu ulei de masline si  apoi se pune cu un amestec de pesmet si condimente (piper, boia iute si cimbru).

Se amesteca usor cu mainile, pentru a acoperi bine cartofii.  Se pun intr-o tava mare invelita cu hartie de copt. Ai grija sa nu se suprapuna pentru ca asa se fac si mai repede. Se dau la cuptorul bine incins pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc. (Sursa: edithskitchen.ro)

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume