" />

Cum sa faci castraveti murati rapid, de vara

castraveti

Ai nevoie de:

2,5 kg de castraveti proaspeti
catei de usturoi
boabe de piper sau mustar
felii de telina
tulpini de marar proaspat

Ce trebuie sa faci:
Taiati castravetii la capete, spalati-i bine, asezati-i in borcan, punand printre ei cativa catei de usturoi, boabe de piper sau mustar, felii de telina, iar deasupra cateva tulpini de marar proaspat, cu inflorescente.
Preparati o saramura din sare neiodata (cam 40 g la un litru de apa), dati-o in clocot, limpeziti-o si apoi turnati-o peste castraveti pana ii acopera bine. Asezați o farfurie pe borcan si puneti-l in lumina directa a soarelui. Fermentatia se va declansa destul de rapid. Dupa ce zeama se limpezeste in borcan (dupa doua-trei zile), castravetii s-au murat si pot fi consumati. E momentul in care trebuie sa acoperiți ermetic borcanului si sa-l transferati intr-un loc umbros si racoros.

Joaca-te cu noi ! legume