" />

Cum să faci COZONAC IEPURAȘ de Paște

coyonac ciocolata

Rețete de Paște reinterpretate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Ai nevoie de:
 650-700 grame faina                                                               
200 ml smantana
7 gr drojdie
160 ml lapte cald
3 oua
50 gr unt
150 grame zahar
50-70 grame stafide
2 linguri rom
1 pliculet vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
1/4 lingurita sare
ulei, pepite de ciocolata pentru decorat

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Ce trebuie sa faci:
Spalam stafidele si le inmuiem in cognac sau rom. Intr-un bol punem drojdia cu o lingurita de zahar si turnam deasupra laptele caldut. Acoperim cu o carpa si punem la cald pentru 10-15 min.
Batem cu zahar 2 oua intregi plus albusul celui de al treilea (galbenusul il vom folosi la uns cozonacul inainte de a-l da la cuptor). Adaugam smantana si radem coaja de la lamaie.
Cernem faina cu vanillia si sarea. Turnam crema de smantana (obtinuta in prealabil) in bolul cu maia (drojdia inmuiata). Amestecam si adaugam treptat faina cernuta. Framantam bine, acoperim cu o carpa si dam la cald.
Peste 30 de minute adaugam la aluat untul topit si framantam din nou. Lasam sa dospeasca inca 1-1,5 ore in cuptorul cald. Dupa aceasta distribuim stafidele in aluat cat mai uniform posibil.
Ungem formele cu ulei si punem in fiecare din ele cate o bucata de aluat framantat (formele trebuie sa fie umpute pana la jumatate). Lasam sa creasca 30-45 de minute, dupa care ungem cu galbenus suprafata cozonacilor si decoram cu pepite de ciocolata
Dam cozonacul la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 25-30 min.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume