" />

Cum sa faci cozonac iepuras de Paste

coyonac ciocolata

Ai nevoie de:
 650-700 grame faina                                                               
200 ml smantana
7 gr drojdie
160 ml lapte cald
3 oua
50 gr unt
150 grame zahar
50-70 grame stafide
2 linguri rom
1 pliculet vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
1/4 lingurita sare
ulei, pepite de ciocolata pentru decorat

Ce trebuie sa faci:
Spalam stafidele si le inmuiem in cognac sau rom. Intr-un bol punem drojdia cu o lingurita de zahar si turnam deasupra laptele caldut. Acoperim cu o carpa si punem la cald pentru 10-15 min.
Batem cu zahar 2 oua intregi plus albusul celui de al treilea (galbenusul il vom folosi la uns cozonacul inainte de a-l da la cuptor). Adaugam smantana si radem coaja de la lamaie.
Cernem faina cu vanillia si sarea. Turnam crema de smantana (obtinuta in prealabil) in bolul cu maia (drojdia inmuiata). Amestecam si adaugam treptat faina cernuta. Framantam bine, acoperim cu o carpa si dam la cald.
Peste 30 de minute adaugam la aluat untul topit si framantam din nou. Lasam sa dospeasca inca 1-1,5 ore in cuptorul cald. Dupa aceasta distribuim stafidele in aluat cat mai uniform posibil.
Ungem formele cu ulei si punem in fiecare din ele cate o bucata de aluat framantat (formele trebuie sa fie umpute pana la jumatate). Lasam sa creasca 30-45 de minute, dupa care ungem cu galbenus suprafata cozonacilor si decoram cu pepite de ciocolata
Dam cozonacul la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 25-30 min.

Joaca-te cu noi ! legume