" />

Cum să faci DULCEAȚĂ fără zahăr

a--

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Alfabetul mâncării sănătoase
Ai nevoie de:

500 grame de fructe (caise, piersici, capsune, cirese, visine)

zeama de la o jumatate de lamaie

300  ml suc de mere (daca este posibil fa-l tu acasa, nu cumpara din comert decat daca gasesti tot fara adaos de zahar)

 Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase
Ce trebuie sa faci:
Spalam fructele, le punem intr-un bol si le stropim cu zeama de la lamaie. Punem apa peste ele doar cat sa le acopere. Punem sucul de mere la fiert si il lasam sa clocoteasca pana scade la jumatate din cantitatea pe care am pus-o. Daca nu lasam sucul suficient sa fiarba dulceata nu va rezista in timp, mai ales ca nu are nici zahar.

Scurgem bine apa si  punem fructele in oala cu sucul de mere, la fiert.

In timp ce fierb fructele, la suprafata lor o sa apara o spuma. O curatam cu o lingura si o aruncam. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa, iar cand dulceata a atins consistenta dorita o oprim.

Turnam dulceata in borcane le inchidem si le lasam timp de 48 de ore la caldura, acoperite cu cateva paturi.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume