Reţete vechi româneşti reinventate
Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată
Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.
Pentru fabuloasele merdenele, ai nevoie de:
Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 oua, chimen
OFERTĂ!
Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!
Pachetul conține cărțile
2. Tainica inimă a Bucureștilor
3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei
Ce trebuie sa faci:
Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. Se bate mult, se întinde si se înveleste bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul în 3 si de 2 ori în 4). Dupa fiecare întindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Tapeaza tavile cu hartie pentru copt.
Faramiteaza branza cu o furculita si adauga ouale, untul si chimenul.
Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o lingurita de branza.
Impatureste patratele pentru a obtine un plic si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.
Pune merdenelele in tavi, unge cu galbenus pe margini si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti, aburinde!
Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!
Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!
Dar și AICI!
OFERTĂ SPECIALĂ!
Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!
1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;
2. Reţete vechi româneşti reinventate;
3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;
5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;
6. Rețete de Paște reinterpretate;
7. Alfabetul mâncării sănătoase
Pachet cărți Bucătărescu II numai 70 lei – 7 titluri!
1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;
2. Confesiunile unui bucătar fericit;
6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;
7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun