" />

Cum sa faci merdenele cu branza

medenele

Ai nevoie de:

Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.

Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 oua, chimen

Ce trebuie sa faci:

 Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. Se bate mult, se întinde si se înveleste bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul în 3 si de 2 ori în 4). Dupa fiecare întindere, se tine un sfert de ora la frigider.

Tapeaza tavile cu hartie pentru copt.

Faramiteaza branza cu o furculita si adauga ouale, untul si chimenul.

Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o lingurita de branza.

Impatureste patratele pentru a obtine un plic si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.

Pune merdenelele in tavi, unge cu galbenus pe margini si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti.

Joaca-te cu noi ! legume