" />

Cum să faci OUĂ ROȘII fără vopsea! Două VARIANTE!

a

Rețete de Paște reinterpretate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Cum vopsim ouale in mod natural? Sfecla rosie este raspunsul, acesta fiind un colorant natural folosit chiar si de catre cofetarii care nu vor sa utilizeze ingrediente artificiale in deserturile lor. Desigur, se poate folosi si varianta mai cunoscuta, care presupune folosirea cojilor de ceapa rosie.

Intr-adevar, rosul obtinut nu va fi niciodata la fel de intens precum cel obtinut din vopselurile din comert, dar pana la urma nici un aspect natural nu este de lepadat, dimpotriva.

Varianta 1 – SFECLĂ ROȘIE

Ca sa obtii totusi o culoare cat mai tare, foloseste o cantitate mare de sfecla rosie, taiata cubulete. Pune bucatelele de sfecla intr-o cratita de dimensiuni mici sau medii, adauga ouale, apoi mai adauga un strat de sfecla si peste ele. Toarna apa astfel incat ouale sa fie complet in lichid si adauga si doua linguri cu otet alb, care ajuta la fixarea culorii pe suprafata acestora. Optional, inainte de a pune ouale la colorat, poti sa le speli cu mare grija cu putin detergent, pentru ca vopseaua naturala sa se prinda mai bine de coaja.  

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Dupa ce ai aranjat ouale, sfecla rosie si otetul, da drumul la foc si cand apa da in clocot, micsoreaza flacara si lasa ouale la facut intre 15 minute si o ora, in functie de nuante pe care vrei sa o obtii. De asemenea, pentru un rosu mai intens, poti sa lasi ouale in zeama de sfecla rosie peste noapte, la frigider.retete-pascale

Varianta 2 – COJI DE CEAPĂ ROȘIE

Varianta clasică, folosită din vechime, în gospodăriile țărănești, presupune folosirea cojilor de ceapă roșie strânse din timp. Pentru 20 de ouă, trebuie cojile uscate cam de la 30-35 de cepe roșii, fierte cu apă, 3 linguri de oțet și 2 lingurițe de sare. Ouăle se pun nefierte în zeama roșie rezultată, apoi se fierb împreună până ce ouăle prind nuanța dorită. Unii amestecă cojile de ceapă roșie cu cele de ceapă galbenă în proporție de 3:1. Dacă folosiți numai coji de ceapă galbenă, ouăle vor avea o culoare mai degrabă maronie, neindicată…

Mai multe idei si sfaturi practice in cartea RETETE DE PASTE REINTERPRETATE. Costa numai 17 lei si o puteti comanda aici: www.eintegral.ro

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume