" />

Cum sa faci PANNA COTTA cu jeleu de căpșune

panna cotta

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Alfabetul mâncării sănătoase

Ai nevoie de:

90 ml de jeleu de capsune
355 ml de lapte
3 linguri praf de gelatina
67 g de zahar
350 ml de frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie
sare
pahare pentru servire

Mod de preparare:
1. Pregateste jeleul in functie de instructiunile de pe pachet. Pune paharele intr-o tava pentru briose si aseaza-le inclinate, dar nu prea mult pentru ca lichidul sa nu curga din ele. Cu un pahar gradat, toarna aceeasi cantitate de jeleu in ele, fara a le murdari prea mult. Pune tava in frigider la racit 2-4 ore.
2. Dupa ce jeleul din pahare s-a racit si a devenit solid, pune laptele intr-o oala. Toarna gelatina pudra peste el si lasa-l 5 minute sa stea.
3. Pune laptele pe foc medium si amesteca incet, constant. Nu da laptele in foc. Adauga zaharul si amesteca iar.
5. Ia laptele de pe foc si apoi adauga frisca lichida, vanilia si sarea. Lasa tot amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.
6. Ia paharele cu jeleu si umplele cu amestecul de panna cotta in partea goala a paharului. Baga-le iar la frigider 2 ore si apoi poti sa le ornezi cu capsune.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Joaca-te cu noi ! legume