" />

Cum sa faci placinta cu branza si cirese

placinta de branza

Ai nevoie:

    o foaie aluat foietaj
    400 grame branza de vaci
    4 oua
    100 grame zahar tos
    100 grame cirese congelate
    2 linguri nuca de cocos
    1 plic zahar vanilat
    1 galbenus de ou pentru uns

Ce trebuie sa faci:

Amesteca branza cu zaharul, nuca de cocos si zaharul vanilat. Adauga ouale intregi si amesteca pana se omogenizeaza. Taie foaia de aluat in doua, o parte mai mare o decupezi dupa interiorul formei de chec, iar cealalta, de dimensiunea potrivita sa acopere umplutura de branza.

Asaza  partea mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, inteap-o cu furculita din loc in loc si adauga cateva linguri din umplutura cu branza. Apoi, aseaza deasupra ei jumatati de cirese, adauga restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asaza partea mica de aluat. O intepi cu furculita si ungi cu galbenusul de ou.

Coace prajitura, timp de 30 de minute, la foc mediu, iar dupa ce se raceste o tai felii.

Joaca-te cu noi ! legume