" />

Cum să faci PLĂCINTĂ cu brânză și CIREȘE

placinta de branza

Reţete vechi româneşti reinventate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

Ai nevoie:

    o foaie aluat foietaj
    400 grame branza de vaci
    4 oua
    100 grame zahar tos
    100 grame cirese congelate
    2 linguri nuca de cocos
    1 plic zahar vanilat
    1 galbenus de ou pentru uns

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Ce trebuie sa faci:

Amesteca branza cu zaharul, nuca de cocos si zaharul vanilat. Adauga ouale intregi si amesteca pana se omogenizeaza. Taie foaia de aluat in doua, o parte mai mare o decupezi dupa interiorul formei de chec, iar cealalta, de dimensiunea potrivita sa acopere umplutura de branza.

Asaza  partea mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, inteap-o cu furculita din loc in loc si adauga cateva linguri din umplutura cu branza. Apoi, aseaza deasupra ei jumatati de cirese, adauga restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asaza partea mica de aluat. O intepi cu furculita si ungi cu galbenusul de ou.

Coace prajitura, timp de 30 de minute, la foc mediu, iar dupa ce se raceste o tai felii.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume