" />

Cum să faci PRĂJITURA cu MERE

prajitura mar

Reţete vechi româneşti reinventate

Ai nevoie de:

3 mere medii, curatate si taiate in cubulete
1 lingurita scortisoara
4 linguri zahar brun
1 lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
230 gr zahar
75 ml ulei
75 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract de vanilie
2 oua
cca 280 gr faina alba (cernuta)

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Ce trebuie sa faci:

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu putin ulei sau unt o tava de copt.
Amesteca merele cu scortisoara si zaharul brun.
n alt bol amesteca praful de copt, sarea si faina.
 In al treilea bol mixeaza zaharul clasic cu uleiul vegetal, iaurtul si vanilie. Trebuie sa obtii o compozitie pufoasa.
Adauga ouale si continuta sa mixezi.
Dupa ce totul capata o textura mai pufoasa, adauga ingredientele uscate (mixul cu faina). Omogenizeaza.

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești
Toarna jumatate din aluat in tava, acopera cu jumatate din cantitatea de mere, apoi pune restul de aluat si restul de mere.
Baga tava in cuptor pentru aproximativ o ora. Ca sa verifici cand e gata aceasta prajitura cu mere, fa testul cu scobitoarea.
Inainte de servire presara zahar pudra pe prajitura.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume