" />

Cum sa faci trandafiri din mere la cuptor

foietaj mere

Ai nevoie de:

400 grame foietaj
4 mere
 6-8 linguri zahar
1 plic de zahar vanilat
2 lingurite de scortisoara
 zeama de la 1 lamaie
50-75 ml apa

Ce trebuie sa faci:

Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 1/2- 1 ora inainte de preparare.
Intre timp se spala bine merele, se taie fiecare in jumatate, se scot samburii (cotorul) si se taie in felii subtiri.
Intr-o cratita se asaza feliile de mere, se presara 3 linguri de zahar, zeama de la 1 lamaie si se adauga apa, doar atat cat sa acopere feliile de mere.
Se pune cratita la foc potrivit si cand incepe sa fiarba continutul se da la o parte de pe foc, sau se opreste focul. Merele nu trebuie decat sa se inmoaie putin cat sa fie manevrabile.
Cu ajutorul unei linguri cu gauri, se scot feliile de mar din sirop si se pun pe un servet de hartie, pentru a se absorbi siropul in exces si se lasa aici sa se racoreasca.
Aluatul se intinde pe masa de lucru, se presara cu restul de zahar (3-5 linguri de zahar, dupa gust), zaharul vanilat, scortisoara si se taie cu ajutorul unui cutit subtire in fasii de cca 1 cm latime.
Pe fiecare fasie de aluat se aseaza usor suprapuse feliile de mere (racite si scurse) si se ruleaza cu grija, cat se poate de strans, rezultand trandafirul din foietaj si mere.
Se asaza fiecare trandafir pregatit astfel in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu putina grasime (unt sau ulei).
Intre timp se incinge cuptorul la 180°C, astfel incat acesta sa fie incins in momentul cand introducem tava in cuptor.
Se baga tava in cuptorul incins, pentru cca 25-30 minute (depinde de cuptorul folosit), sau pana cand trandafirii sunt usor rumeniti deasupra.

 

 

Joaca-te cu noi ! legume