" />

Cum sa fierbi ouale pe dos!

ou 2

Un bucatar din Japonia a inventat o metoda noua de a fierbe ouale, astfel incat galbenusul sa fie la exterior si albusul in interior. Uite cum se face.

Galbenusul din oua este mai dens decat albusul, asa ca, daca le invartim, forta centrifuga va face ca cele doua componente sa se separe. Aveti nevoie de un ou, o banda adeziva

transparenta, o lanterna, o pereche de ciorapi si de cuburi de gheata.

1. Verificati culoarea oului, cu ajutorul lanternei. Sprijiniti oul pe verticala, verificati-i culoarea, ar trebui sa fie alba, de la albus.
2.Inveliti oul in banda adeziva. Incepeti din partea mai tuguiata, spre partea mai bombata.
3. Plasati-l intr-un ciorap, la mijloc. Faceti cate un nod la fiecare capat al oului.
4.Rotiti-l timp de cateva minute, tinand ciorapul de ambele capete. Nu uitati, rotiti si inainte si inapoi. Secretul e sa il rotiti suficient de mult dar nu prea mult, altfel albusul si galbenusul

se vor amesteca.
5. Verificati din nou culoarea, cu lanterna. Ar trebui sa fie mai inchisa decat la pasul 1.
6. Puneti oul la fiert, cu banda adeziva pe el. Dupa ce fierbe, puneti-l intr-un vas cu gheata pentru cateva minute.

 

Joaca-te cu noi ! legume