" />

Cum sa prepari clafoutis cu cirese

Cherry-Buttermilk-Clafoutis-Featured

Ai nevoie de:

    3-4 oua
    550 g cirese
    125-130 g faina
    1 plic zahar vanilat
    1 varf de lingurita de sare
    1 fiola esenta de vanilie
    250 ml lapte dulce
    100 g zahar
    unt pentru uns tava

Ce trebuie sa faci:

Pune intr-un blender zaharul, laptele, esenta de vanilie, faina, sarea si ouale si amesteca aproximativ un minut, pana se omogenizeaza.
Va iesi un aluat asemanator celui pentru clatite.

Preincalzeste cuptorul la treapta mare. Unge o tava mai inalta cu unt, tapeteaz-o cu faina. Acopera fundul tavii cu ciresele carora le-ai scos in prealabil samburii. Toarna aluatul deasupra, presara deasupra niste zahar vanilat (optional). Dati la cupor, la 160 de grade, timp de 35-40 de minute sau pana cand observi ca s-a copt si a capatat o nuanta aurie.

Joaca-te cu noi ! legume