" />

Cum sa prepari tarta tatin cu pere

tarta tatin

Ai nevoie de:
300 grame zahar tos
500 ml smantana lichida
1/4 lingurita sare de mare
375 grame unt
foietaj de cumparat
6 pere
zeama de 1 lamaie
30 unt pentru uns
4 bucati anason stelat
1 esenta de vanilie
1 lingurita gris

Ce trebuie sa faci:
Pune 1 cana de zahar intr-o cratita si la foc mic, sa se caramelizeze. Amesteca din cand in cand, apoi adauga smantana si sare si lasa sa dea in clocot, amestecand pana cand rezulta o crema matasoasa.
Intinde aluatul si iate un cerc cu diametrul de 25 cm.
Curata perele de coaja si taie-le in sferturi. Scoate semintele si unge-le cu suc de lamaie.
Incalzeste cuptorul la 220 grade C. Incalzeste untul intr-o forma de copt cu baza groasa, adauga restul de zahar, anasonul stelat si vanilia. Aranjeaza repede si perele, ca spitele de la o roata. Lasa pe foc cratita pentru 8 minute, apoi presara grisul.
Repede, adauga aluatul peste pere. Coace la cuptor pentru 25 de minute. Lasa tarta 20 de minute, sa se racoreasca, inainte sa o torni cu susul in jos, pe o farfurie.

Joaca-te cu noi ! legume