" />

Cum se fac MUCENICII muntenești

mucenici

Reţete vechi româneşti reinventate

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Ai nevoie de:

500 grame faina
200 ml apa
1/2 lingurita sare
300 grame nuca macinata
esenta de rom
coaja rasa a unei lamai
esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat
scortisoara

Cartea de bucate de Post

Rețete de Paște reinterpretate

Ce trebuie sa faci:

Pentru aluat, se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se intinde aluatul intr-o foaie nu mai groasa de 1/2 cm si se taie mucenicii cu aparatul special.

Se pun mucenicii taiati pe hartie sau intr-o tava, rasfirati si se lasa sa se usuce timp de o ora.

Se asaza la foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahar, dupa gust. Cand apa incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se pun mucenicii cu grija. Se adauga razatura de citrice, esentele si zaharul vanilat si se lasa la fiert in jur de 20-25 de minute.
Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nuca si scortisoara alaturi.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume