" />

Cum se fac SFINȚIȘORII – MUCENICII moldovenești

sfintisori

Reţete vechi româneşti reinventate

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Ai nevoie de:

1 kg faina
400 grame zahar
4 oua
100 grame unt
40 grame drojdie
400 ml lapte
200 grame miere
200 grame nuca macinata
50 ml ulei

Cartea de bucate de Post

Rețete de Paște reinterpretate

Ce trebuie sa faci:

Din drojdie, 2 lingurite de zahar, putin lapte si putina faina, luate din ingredientele de mai sus, se face o maia care se lasa la crescut.

Se cerne faina intr-un vas, i se face o gaura la mijloc in care se pun maiaua crescuta, 3 oua batute cu un praf de sare, 200 g zahar, laptele, untul moale si aromele.

Se framanta aluatul cu mainile inmuiate in ulei si se lasa la dospit. Din aluatul crescut se rupe cate o bucata de marimea unui mar din care se fac 2 suluri lungi si subtiri care se impletesc in forma cifrei 8.

Se lasa sfintisorii putin la crescut, se ung cu un ou batut, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Intre timp, se fierbe un sirop dintr-un pahar de apa si restul de zahar. Pentru a ramane moi, sfintisorii se trec rapid (1-2 secunde) prin siropul caldut, imediat ce au fost scosi din cuptor, apoi se ung cu miere si se presara cu nuca. Mai multe detalii AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume