" />

Cum se face CVAS de casă din pâine

Mint_bread_kvas

Ai nevoie de:

    800 gr paine neagra
    6 litri apa fiarta
    20 gr drojdie proaspata
    cateva frunze de menta
    50 gr stafide
    1/2 pahar zahar

Multe povești culinare savuroase în cartea Plăcerile păcătoase ale gastronomiei de Aurora Nicolau, apărută la Editura Integral.

OFERTĂ!

Pachet Poveștile Jariștei – 3 volume – 150 lei (preț inițial: 180 lei)!

Pachetul conține cărțile

1. Bucătăria Balkaniei

2. Tainica inimă a Bucureștilor

3. Plăcerile păcătoase ale gastronomiei

Ce trebuie sa faci:
Feliaza painea si pune-o la cuptor, pentru a o praji.
Fierbe 5 litri de apa care, asa fierbinte, se toarna pentru painea prajita. Acopera vasul si lasa-l 3-4 ore.
Intr-o cratita, se caramelizeaza zaharul. Se pune la foc mic si se amesteca pana cand zaharul se topeste. Dupa aceea, toarna deasupra 1 litru de apa fierbinte. Amesteca bine compozitia.
Dupa 3-4, apa in care au stat pesmetii se strecoara. Se amesteca cu solutia de apa cu zahar caramelizat si se adauga drojdia pe care ai dizolvat-o in putina apa calduta.
Toarna solutia obtinuta in 2 borcane de sticla, strecoara acolo cateva frunze de menta si 10-15 boabe de stafide. Acopera borcanele si tine-le  la loc caldut ca sa inceapa procesul de fermentare.
Dupa 2 zile, mai strecoara inca o data zeama si se pune la frigider, pentru a opri procesul de fermentare.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume