" />

Cum se face cvas de casa din paine

Mint_bread_kvas

Ai nevoie de:

    800 gr paine neagra
    6 litri apa fiarta
    20 gr drojdie proaspata
    cateva frunze de menta
    50 gr stafide
    1/2 pahar zahar

Ce trebuie sa faci:
Feliaza painea si pune-o la cuptor, pentru a o praji.
Fierbe 5 litri de apa care, asa fierbinte, se toarna pentru painea prajita. Acopera vasul si lasa-l 3-4 ore.
Intr-o cratita, se caramelizeaza zaharul. Se pune la foc mic si se amesteca pana cand zaharul se topeste. Dupa aceea, toarna deasupra 1 litru de apa fierbinte. Amesteca bine compozitia.
Dupa 3-4, apa in care au stat pesmetii se strecoara. Se amesteca cu solutia de apa cu zahar caramelizat si se adauga drojdia pe care ai dizolvat-o in putina apa calduta.
Toarna solutia obtinuta in 2 borcane de sticla, strecoara acolo cateva frunze de menta si 10-15 boabe de stafide. Acopera borcanele si tine-le  la loc caldut ca sa inceapa procesul de fermentare.
Dupa 2 zile, mai strecoara inca o data zeama si se pune la frigider, pentru a opri procesul de fermentare.

Joaca-te cu noi ! legume