" />

Cum se prepară „TACI ȘI ÎNGHITE”

polenta

Reţete vechi româneşti reinventate

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

Ai nevoie de:

250 de grame malai
jumatate de litru de lapte
jumatate de litru de apa
4 oua
50 de grame de unt
200 de grame de smantana
200 grame de telemea
200 de grame de cascaval
6 bucati de carnati afumati
100 grame de slaninuta proaspata

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Ce trebuie sa faci:

“Se pun la fiert apa si laptele, amestecate, adaugam si sarea si lasam sa dea in clocot. Cand incepe sa fiarba, se presara o mana-doua de malai in apa, dar trebuie sa amestecam cu un tel sau cu o lingura de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba cateva minute la foc mediu, amestecand tot timpul. Cand preparatul s-a ingrosat, adaugam cernit si restul malaiului, putin cate putin. Focul nu trebuie sa fie puternic si trebuie amestecat in continuu. Cand mamaliga e aproape gata, se incorporeaza si smantana”, explica Doina Popescu din Targu-Jiu, potrivit agerpres.ro.
Preparatul trebuie sa aiba o consistenta mai moale. Dupa ce se ia de pe foc, jumatate din mamaliga se pune intr-un vas termorezistent care a fost uns cu unt in prealabil.

“Peste stratul de mamaliga se pune telemeaua rasa, carnatii taiati felii si slaninuta prajita. Se pune alt strat de mamaliga in care se fac niste adancituri cu lingura si in care se pun untul, ouale intregi si cascavalul ras. Cine doreste poate sa puna mai multe straturi de mamaliga. Vasul se da la cuptor pana ce ouale sunt facute si cascavalul e putin rumenit”.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume