" />

DULCEȚURI de VARĂ la care poate nu v-ați gândit niciodată

plums jam in a small cup. ..Homemade spicy mirabelle, greengage plum chutney in jars. Pouring plum jam into jars..

Abundența fructelor și a legumelor din acest anotimp ne stimulează creativitatea în bucătărie, aducând în prim-plan o serie de dulcețuri mai puțin obișnuite. Și nu e vorba de deja „banala” rețetă de dulceață de ardei iuți, cum nu mă gândesc încă nici la dulceața de gogonele cu un pic de vanilie și scorțișoară, pe care o las pentru mai pe toamnă…

Prima rețetă pe care am încercat-o vara asta a fost cea de corcodușe cu… stafide înmuiate în coniac (dacă nu aveți coniac la îndemână, merge și vișinată!). De ce am pus stafidele rehidratate (cam o oră) în alcool? Pentru că „mirabelele” (corcodușe în limba franceză) mele aurii sunt, totuși, un pic acrișoare și, totuși, nu vreau să exagerez cu zahărul și, în acest caz, sucul de mere – ca înlocuitor dulce – nu ajută prea mult.

 Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

 

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume