" />

Experiment reușit: Cum să cultivi AVOCADO acasă!

a--

Alfabetul mâncării sănătoase

Trebuie sa ai un ghiveci destul de mare, in care vei pune pamant de flori, amestecat in cantitati egale cu cernoziom (pamant de camp tip Baragan), adaugi 10% nisip si 10% pamant de foioase (din padure), toate amestecate in prealabil.

In acest pamant, poti pune o samanta scoasa dintr-un fruct bine copt (moale). Intrucat samanta nu incolteste totdeauna, este bine sa pui mai multe bucati, din care vei lasa numai una, atunci cand va incolti. Samanta se aseaza cu capatul “bont” in jos si cel ascutit in sus, cca 10 mm peste sol.

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Vasul se tine intr-un loc caldut, la soare, stropind din cand in cand ca sa se mentina pamantul umed. Eventual, se poate acoperi (in niciun caz etans) cu o folie transparenta, pentru ca evaporarea sa se produca mai lent.

Trebuie rabdare: incolteste dupa 3-4 luni, iar uneori chiar mai mult. Ca sa incolteasca mai repede, semanta poate fi asezata suspendat intr-un pahar cu apa, astfel incat capatul bont sa fie numai putin scufundat in lichid. Trebuie insa supravegheat ca, scazand nivelul lichidului, sa nu ramana samanta in aer.

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Dupa ce a incoltit, vei avea o mare satisfactie: in scurt timp, planta ajunge la inaltimea de jumatate de metru. Primele doua frunze, cele laterale, se vestejesc repede, dupa care in varful acestui vrej incepe sa infrunzeasca noua planta.

Planta trebuie udata in permanenta, atat la radacina cat si pe frunzis, prin pulverizare. In timpul iernii, sta foarte bine intr-un balcon inchis (mai ales daca blocul este anvelopat termic), la temperatura de 12-14 grade Celsius. Unele soiuri nu ingheata nici sub zero grade.

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

Doua lucruri trebuie evitate: lumina directa a soarelui si curentul. Planta infrnzita prefera umbra si atmosfera linisitita.

Avocado este un arbore. In padurile tropicale, ajunge pana la o inaltime de 5 metri. Cultivat in apartament (balcon) nu atinge 2 metri. Dar si atat este mult. Ca urmare, cand a atins circa un metru si jumatate, ii poti taia varful. Va face ramuri si se va dezvota lateral sub forma unui manunchi dens de verdeata, foarte decorativ.

Rodeste dupa 4-6 ani si ca urmare cei care il cultiva in balcon o fac mai mult pentru aspectul decorativ si pentru verdeata sanatoasa pe care o prezinta. Mai multe detalii AICI!

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume