" />

FRIGĂRUI cu de toate și TORNADE de cartofi – meniul de WEEKEND

a--

Retete la gratar „altfel”

Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată

Reţete vechi româneşti reinventate

Frigăruile sunt unele dintre cele mai gustate rețete la grătarul din weekend. Se pot face frigărui numai din bucăți de carne, frigărui numai din legume, frigărui mixte cu carne și legume, frigărui cu carne și cartofi sau frigărui numai din cartofi (așa-numitele „tornade”, pe care le găsiți și în unele târguri de la noi și de aiurea, dar pentru care cartofii în spirală se pregătesc cu o mașinărie specială). De asemenea, se fac și unele frigărui numai din fructe tari!

Iată câteva secrete legate de prepararea frigăruilor:

-nu faceți frigărui când lemnele încă ard la grătar, ci numai la jar

-folosiți lemnișoare de diverse esențe în amestecul de grătar pentru a obține arome speciale

-stropiți lemnele pentru grătar cu vin, coniac sau alte băuturi aromate

-puteți ține frigăruile de lemn în vin sau bere înainte de a le alcătui și de a le pune la grătar

-unele frigărui (de pildă, cele cu carne de pește) ies mai bine dacă se înfășoară în folie de aluminiu înainte de a fi puse pe grătar

-cele mai bune frigărui se fac cu carne marinată peste noapte

-faceți cubulețe pentru frigărui din carne cu puțină grăsime, altfel carnea va ieși uscată

-puteți trage ușor la tigaie o parte din legumele mai fragile (de pildă, roșiile cherry); apoi, le montați alternativ pe frigăruie cu bucațile de carne deja făcute la grătar sau trase și ele la tigaie

-pentru o ușoară caramelizare, stropiți frigăruile cu un pic de cola

-după ce frigăruile sunt gata, le puteți „înfășa” în bacon și le mai țineți la grătar câte un minut pe fiecare parte

-iată o rețetă de frigărui interesantă

-după ce sunt făcute, stropiți frigăruile cu sosul preferat și lăsați-le să se „odihnească” 10-15 minute pe un platou acoperit cu capac sau folie

-frigăruile cu fructe sunt bune cu sos de ciocolată – REȚETA AICI

-altă rețetă de frigărui de desert

Multe rețete interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

 

 

Joaca-te cu noi ! legume