" />

GOGOȘI de Post cu CARTOFI – Rețeta de demult

a---

GOGOȘI DE POST CU CARTOFI

Cartea de bucate de Post

Reţete vechi româneşti reinventate

Ingrediente și mod de preparare: „Fierbem cartofii, îi curățim și-i zdrobim bine cu fundul unei linguri de lemn, apoi îi amestecăm cu făină de grâu, sare, piper, apă călduță cât trebuie, puțină drojdie. Le frământăm pe toate și obținem un aluat asemănător cel de pâine. Îl lăsăm să crească și întindem din el o foaie de grosimea unui deget și tăiem din acest aluat cu gura unei căni rotunde sau cu un pahar și prăjim în untdelemn încins. Dacă avem, putem să le umplem cu magiun sau marmeladă; atunci, facem foile mai subțiri, apoi le prăjim. După ce s-au prăjit, le presărăm cu zahăr pisat și scorțișoară.” (George Teodorescu-Borca – Temelia gospodăriei. Toate îndrumările practice pentru buna gospodărire a săteanului, ediția a II-a, București, 1946)

Multe rețete vechi interesante găsiți în cărțile din Colecția Bucătărescu!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Joaca-te cu noi ! legume