" />

GRANITA – rețeta răcoritoare din Sicilia

a-04

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Granita este un desert tipic sicilian care consta intr-un lichid semicongelat pe bază de apa, zahar (sau înlocuitori sănătoși ai lui precum siropul de agave sau stevia) și fructe sau suc de fructe. Acest desert se deosebește de fratuzescul sorbet printr-o consistență diferita, granulată, de unde si denumirea granita.
Cea mai cunoscuta reteta de granita este cea de lamaie, dar pot exista multe alte arome care mai de care mai exotice si delicioase. Lamaie, pepene galben, pepene verde, migdale, menta, cafea sunt deja rețete tradiționale, insa puteti opta si pentru mango, fructul pasiunii sau ce va mai trece prin cap sau.. ce mai aveti prin casa.
Iata – prin intermediul Via Naturalia – cateva retete care va pot inspira. Toate cantitatile sunt pentru 6 portii.
Reteta traditionala este cea prin care razuiti cu furculita pentru a obtine fulgii de gheata.
si, desigur, urmatoarea varianta: puneti lichidul pentru granita in tavita pentru cuburi de la congelator si cand aveti cuburile congelate le puteti pune intr-un robot cu lama in S. Nu trebuie zdrobite foarte tare dar nici foarte putin. Se serveste imediat. Se poate prezenta si in lamai decojite!

1. Granita cu lamaie

Ingrediente
– 1 litru de apa
– 200g zahar
– 4 lamai, daca se poate bio sau macar netratate. Vom folosi si coaja
Preparare
– razuiti coaja de lamaie si apoi stoarceti bine sucul
– intr-o cratita mare puneti coaja si sucul de lamaie, apa, zaharul/stevia/sirop de agave
– aduceti la fierbere si fierbeti aproximativ 5 minute
– raciti si apoi puneti intr-un recipient care nu e adanc si are suprafata mare (o tava, o forma, o caserola)
– acoperiti si puneti la congelator
– la fiecare 30 minute razuiti cu o furculita pentru a forma fulgi si pentru a evita ca preparatul sa se transforme intr-un bloc de gheata.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

2. Granita cu cafea

Ingrediente
– 6 cani mari de cafea expreso
– 12 lingurite de zahăr de cocos sau sirop de agave
Preparare
– preparati cafeaua, adaugati zaharul si apoi raciti
– apoi puneti intr-un recipient care nu e adanc si are suprafata mare (o tava, o forma, o caserola)
– acoperiti si puneti la congelator
– la fiecare 30 minute razuiti cu o furculita pentru a forma fulgi si pentru a evita ca preparatul sa se transforme intr-un bloc de gheata.

3. Granita cu pepene galben

Ingrediente
– 4 pepeni galbeni mici bine copti
– 2 linguri de zahar (daca pepenele este dulce, puteti renunta la zahar)
– sucul de la o lamaie
Preparare
– se curata pepenii si miezul se pune intr-un blender
– se adauga sucul de lamaie si zaharul, daca este necesar
– apoi puneti intr-un recipient care nu e adanc si are suprafata mare (o tava, o forma, o caserola)
– acoperiti si puneti la congelator
– la fiecare 30 minute razuiti cu o furculita pentru a forma fulgi si pentru a evita ca preparatul sa se transforme intr-un bloc de gheata.

Mai multe rețete de granita – AICI!

Pachete de cărți de bucate la prețuri speciale!

Dar și AICI!

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

 

Joaca-te cu noi ! legume