" />

IAHNIE de FASOLE ca pe vremuri!

a---

Iahnie de fasole & Iahnie de mânătărci uscate …așa cum propunea, într-o carte veche din 1934, Simona Racoviță!

Retete vegetariene cu „gust” de carne

Cartea de bucate de Post

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești

Alfabetul mâncării sănătoase

Ingrediente:

– 300 grame fasole albă

– 300 grame ceapă tăiată

– 30 mililitri untdelemn

– puțin pătrunjel verde tocat

– 8 linguri bulion de roșii ori 3-4 roșii proaspete

– câțiva căței de usturoi cojit

– sare

– piper

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

 Mod de preparare:

Fasolea, spălată, să se înmoaie în apă rece 12 ore. Există și fasole pe care o putem fierbe fără să stea în apă. O fierbem în două ape. Întâi, cu apă rece la foc, o fierbem 10 minute. Scursă de apă, o trecem în altă apă, caldă. Fierbe până va fi aproape moale să-i punem sarea. Moale, o scurgem pe sită. Până fierbe, facem sosul: încingem untdelemnul să rumenim în el ceapa, punem pătrunjelul, bulionul, sarea, piperul și usturoiul să fiarbă toate la un loc. Punem fasolea și fierbem puțintel. Scoatem usturoiul și servim rece.

La fel, putem face și iahnie de mânătărci uscate. Fiind uscate, luăm doar 150 grame. Le spălăm cu apă în clocote, apoi în ape reci. Să se înmoaie 12 ore în apă rece, cu care le punem la fiert. Moi, le scoatem și le tăiem feliuțe. Încolo, facem totul ca la iahnia de fasole, dar numai 2-3 cepe și untdelemn mai puțin.

Joaca-te cu noi ! legume