" />

ÎNGHEȚATĂ de casă cu piersici și lapte bătut

peach-ice-cream

Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii

Confesiunile unui bucătar fericit

Alfabetul mâncării sănătoase

Ai nevoie de:

1 1/2 cana lapte batut
1/2 lingurita de extract de vanilie
1/4 extract de migdale
 5 linguri miere
4 – 5 piersici

OFERTĂ SPECIALĂ!

Pachet cărți Bucătărescu I numai 70 lei – 7 titluri!

1. Matache Măcelaru ‒ Rețete cu dichis de altădată;

2. Reţete vechi româneşti reinventate;

3. Retete vegetariene cu „gust” de carne;

4. Retete la gratar „altfel”;

5. Retete exotice cu peste si fructe de mare „pe gustul românilor”;

6. Rețete de Paște reinterpretate;

7. Alfabetul mâncării sănătoase

Ce trebuie sa faci:
Se amesteca laptele batut, extractul de vanilie si cel de migdale cu trei linguri de miere. Apoi, doua linguri din amestecul rezultat se pune in formele de inghetata si se lasa la congelat o ora.

Separat, intr-o oala, se pune apa la incalzit, iar alaturi trebuie sa ai un bol cu apa rece. Cand apa din primul bol da in clocot, adauga piersicile si lasa-le acolo 30 de secunde, apoi transfera-le in bolul cu apa rece, unde le tii pentru inca 30 de secunde. Apoi, decojeste piersicile, scoate samburii si taie-le felii. Dupa aceea, pune feliile de piersici intr-un blender si mixeaza-le pana se fac piure. Jumatate din cantitatea obtinuta pune-o intr-un bol, iar cealalta jumatate amestec-o cu laptele batut preparat inainte.

Scoate formele de inghetata din congelator si adauga mixul de piersici cu lapte, dupa care mai lasa-le la congelator pentru inca o ora. Apoi, scoate-le din congelator si completeaza-le cu inca doua linguri de piure de piersici, dupa care le mai pui la congelator pentru inca trei ore.

Pachet cărți Bucătărescu II  numai 70 lei – 7 titluri!

1. Cel mai trăznit manual de gătit pentru copii;

2. Confesiunile unui bucătar fericit;

3. Terapia culinară cu bere;

4. Marea carte a murăturilor;

5. Cartea de bucate de Post;

6. Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești;

7. Pomana porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun

Rețete vechi românești în cartea BUCĂTĂRIA BALKANIEI disponibilă AICI. Puteți comanda CĂRȚI cu aceeași tematică AICIwww.eintegral.ro

Joaca-te cu noi ! legume