" />

Interzis cainilor! Insula-paradis a pisicilor

pisici 1

Tashirojima este un oras pescaresc in estul Japoniei in care locuiesc mai multe pisici decat oameni, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Se spune ca pisicile au fost aduse pe insula pentru a proteja de soareci crescatoriile de viermi de matase. Majoritatea locuitorilor au plecat odata cu disparitia crescatoriilor. Numai 100 de persoane au ramas pe insula, astfel ca aici pisicile au preluat controlul. Nu exista nicio sansa ca pisicile sa fie detronate de caini, deoarece prezenta acestora a fost interzisa pe insula.

pisici 2
Pescuitul a fost, insa, ocupatia traditionala a locuitorilor de pe insula. Ani de zile localnicii au ingrijit pisicile, pe jumatate salbaticite, si le-au hranit, existand credinta ca acestea le aduc noroc si prosperitate. Pisicile au propriul altar pe insula, potrivit japan-guide.com. Acesta a fost inaltat in mijlocul insulei, in memoria unei pisici care a murit accidental, strivita de o stanca.
Iubitorii de pisici care viziteaza Tashirojima trebuie sa stie ca pe insula se poate ajunge in aproximativ o ora cu feribotul care pleaca din localitatea Ishinomaki. Portul Nitoda, din sud-estul insulei, adaposteste cele mai multe pisici. Ele se plimba linistite pe strazi si par sa se bucure de atentia pe care o primesc din partea turistilor care le fotografiaza si se joaca cu ele. Uneori ele se aduna pe treptele singurului magazin general de pe insula.

Joaca-te cu noi ! legume