" />

Ireal! Ai vazut cum arata plajele cu nisip roz, verde sau negru?

plajaroz_l-crop-644x416

Desi probabil pana acum ai vazut diverse plaje tropicale inconjurate de palmieri, situate in locatii exclusiviste, cu siguranta nisip roz sau verde nu ai mai vazut!

Plaje cu nisip alb. Parca ai privi o duna de faina! Plajele albe, fine, vor fi mereu o imagine de mare impact, din pricina contrastului superb dintre albastrul oceanului si nuanta nisipului. Mai jos avem plajele insulei Socotra, din Oceanul Indian.
plaja 2

Nisipul roz pare ireal,  dar exista cu adevarat, transformand plajele din insulele Bermuda si Lombok, Indonezia, in locatii inedite. Culoarea roz a nisipului se datoreaza microorganismelor, scoicilor sau altor depuneri, care de-a lungul timpului s-au erodat pana au devenit nisip fin.

plaja 3

Nisipul rosiatic pare scos din filmele SF sau adus de pe Marte! Plajele cu nisip rosiatic precum Kokkini din Grecia sau Kaihalulu din Hawaii sunt cu adevarat incredibile, merita vizitate! Nisipul are aceasta culoare inedita datorita eroziunii pietrei vulcanice ce inconjoara plaja.
plaja 4

Plajele cu nisip portocaliu sunt o priveliste rara, insa le intalnim in Ramala Bay din Malta. Culoarea portocalie se datoreaza concentratiei marite a depunerilor de fier din nisip.

plaja 5

Plaja cu nisip verde este cu siguranta cea mai inedita priveliste din lume. Exista doar doua locatii in lume care se pot lauda cu asemenea plaje: Papakolea Beach din Hawaii si Talofofo din Guam. “De vina” pentru coloritul neasteptat al nisipului sunt cristalele Olivine, de bazalt, aduse la tarm de curentii maritimi.

plaja 6

Nisipul mov-lila de pe plajele din apropierea Big Sur State Park, California, de asemenea, pare ireal. Culoarea aproape iridiscenta a aparut datorita depunerilor erodate de mangan.

plaja 7

Plajele cu nisip negru sunt mai comune, insa asta nu le face mai putin incredibile. Nisipul este negru datorita eroziunilor vulcanice din apropiere. Asemenea plaje gasim in Hawaii si Islanda.

plaja 8

Joaca-te cu noi ! legume